Prihaja arbitražno tekmovanje na področju športnega prava

Odprte so prijave na prvo arbitražno tekmovanje na področju športnega prava v regiji – SLAM (Sports Law Arbitrary Moot). Tekmovanje je namenjeno študentom iz vse Evrope, ki želijo teoretično znanje nadgraditi na praktičnih primerih s področja športnega prava. Prijava ekip je možna do 13. januarja 2020. 

SLAM bo omogočil neposredno soočenje s prakso, poglobljeno sodelovanje s strokovnjaki na področju športnega prava in študentom zagotovil neprecenljive izkušnje. Finalisti bodo svoje teze zagovarjali pred svetovno znanimi arbitri. Antonio Rigozzi, Ulrich Haas, Aleš Galič in Maurice Courvoisier bodo preizkušali ter ocenjevali znanje študentov. 

Tekmovanje je odprto za vse študente pravnih fakultet in drugih institucij, ki ponujajo pravni program v Evropi. Vsaka sodelujoča institucija lahko prijavi eno ekipo, ki je sestavljena iz treh študentov. Po prejemu naloge bodo imele ekipe na voljo določen čas za postavljanje dodatnih vprašanj in pridobitev pojasnil o primeru, nato pa bo vsaka ekipa pripravila pisni memorandum. 1. aprila 2020 bodo razglašeni finalisti, ki se bodo na ustnih postopkih pomerili v finalu. Finale bo na sporedu 7. in 8. maja 2020, gostila pa ga bo Ljubljana. 

Več informacij o tekmovanju, pravilih in registraciji ekip je na voljo na spletnem naslovu www.sportlex.si/slam/en/.

Tekmovanje SLAM organizira Zavod za športno pravo SportLex, ustanovljen z namenom zagotavljanja razvoja ter boljšega poznavanja športnega prava v slovenskem in svetovnem prostoru.