Še tri dni za prijavo na SLAM

Študenti imajo le še do ponedeljka, 27. januarja 2020, priložnost oddati prijavo na arbitražno tekmovanje s področja športnega prava – SLAM (Sports Law Arbitrary Moot). Mednarodno tekmovanje je namenjeno študentom, ki želijo teoretično znanje nadgraditi na praktičnih primerih s področja športnega prava.

Organizatorji obveščajo, da je za študente, ki se želijo preizkusiti v reševanju praktičnih primerov, čas za prijavo le še do 27. januarja 2020. Tekmovanje je mednarodne narave in odprto za vse študente pravnih fakultet ter drugih institucij, ki ponujajo pravni program.

Prijavljene ekipe bodo 29. januarja 2020 prejele nalogo oziroma primer, ki ga bodo reševale. Po prejemu naloge bodo imele ekipe do 7. februarja 2020 čas za postavljanje dodatnih vprašanj in pridobitev pojasnil o primeru, nato pa bo vsaka ekipa do 13. marca 2020 pripravila pisni memorandum. 1. aprila 2020 bodo razglašeni finalisti, ki se bodo na ustnih postopkih pomerili v finalu. Finale bo na sporedu 7. in 8. maja 2020, gostila pa ga bo Ljubljana. 

SLAM bo omogočil neposredno soočenje s prakso, poglobljeno sodelovanje s strokovnjaki na področju športnega prava in študentom zagotovil neprecenljive izkušnje. Finalisti bodo svoje teze zagovarjali pred svetovno znanimi arbitri. Antonio Rigozzi, Ulrich Haas, Aleš Galič, Maurice Courvoisier in Despina Mavromati bodo preizkušali ter ocenjevali znanje študentov.

Več informacij o tekmovanju, pravilih in registraciji ekip je na voljo na spletnem naslovu www.sportlex.si/slam/en/.

Tekmovanje SLAM organizira Zavod za športno pravo SportLex, ustanovljen z namenom zagotavljanja razvoja ter boljšega poznavanja športnega prava v slovenskem in svetovnem prostoru.