WEBINAR: Predlogi za pomoč športu po epidemiji

Zavod za športno pravo bo v spletnem omizju v času epidemije bolezni COVID-19 gostil priznane predstavnike različnih skupin v športu, ki bodo predstavili in iz lastnih vidikov govorili o predlogih za pomoč športu po epidemiji. 

Olimpijski komite Slovenije je na Vlado Republike Slovenije naslovil predloge za pomoč športu po epidemiji. V spletnem omizju bo predloge predstavil generalni sekretar OKS-a Blaž Perko, pridružili pa se mu bodo Ilka Štuhec, alpska smučarka, ki bo spregovorila o vplivih na športnike posameznike, Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, ki bo govoril o vplivih na delovanje športnih zvez, Rasto Oderlap, predsednik upravnega odbora v ACH Volley, ki bo spregovoril o potrebah klubov, in Blaž Tomažin Bolcar, odvetnik specialist za športno pravo, ki bo osvetlil pravne vidike in povezoval razpravo.

Pomoč s strani države za reševanje krize po epidemiji je bila omenjena tudi v sklopu webinarja o vplivih epidemije na športno industrijo, kjer je bil podan tudi predlog ustanovitve Urada za šport. Posnetek webinarja si lahko ogledate tukaj.