Odprte so prijave za drugo izvedbo tekmovanja SLAM

Odprte so prijave na drugo izvedbo arbitražnega tekmovanje na področju športnega prava – SLAM (Sports Law Arbitrary Moot). Tekmovanje je namenjeno študentom iz celega sveta, ki želijo teoretično znanje nadgraditi na praktičnih primerih s področja športnega prava. Prijava ekip je možna do 1. decembra 2020. 

Po uspešno izvedenem prvem tekmovanju SLAM kljub epidemiji, je pred vrati že začetek naslednje izvedbe študentskega tekmovanja na področju športnega prava. SLAM omogoča neposredno soočenje s prakso, poglobljeno sodelovanje s strokovnjaki na področju športnega prava in študentom zagotovi neprecenljive izkušnje, kreditne točke na njihovi fakulteti, najboljšim pa prinaša dodatne nagrade povezane z udejstvovanjem na področju športnega prava. Finalisti bodo svoje teze znova zagovarjali pred svetovno znanimi arbitri. 

Rok za »early bird« prijave je 15. november, končni rok za prijavo ekipe pa je 1. december 2020. 

Finale bo gostila Ljubljana

Tekmovanje je odprto za vse študente pravnih fakultet in drugih institucij, ki ponujajo pravni program. Vsaka sodelujoča institucija lahko prijavi eno ekipo, ki je sestavljena iz treh študentov. Po prejemu naloge bodo imele ekipe na voljo določen čas za postavljanje dodatnih vprašanj in pridobitev pojasnil o primeru, nato pa bo vsaka ekipa pripravila pisni memorandum. Finalisti se bodo na ustnih postopkih pomerili v finalu, ki je načrtovano 30. in 31. marca 2021, gostila pa ga bo Ljubljana. 

Več informacij o tekmovanju, pravilih in registraciji ekip je na voljo na spletnem naslovu www.sportlex.si/slam/en/.

V prvi izvedbi tekmovanja SLAM je v finalu Univerza v Beogradu premagala ekipo Univerze v Mariboru, na zaključni turnir najboljših štirih pa se je uvrstila še ena slovenska ekipa in sicer ekipa Univerze V Ljubljani.

Tekmovanje SLAM organizira Zavod za športno pravo Sport Lex, ustanovljen z namenom zagotavljanja razvoja ter boljšega poznavanja športnega prava v slovenskem in svetovnem prostoru.